Cerc pastoral-misionar în parohia Ineu

Duminică, 13 martie, Biserica s-a aflat în prima duminică din Postul Mare, numită şi a Ortodoxiei, iar credincioşii parohiei Ineu, din Protopopiatul Ineu, au trăit bucuria participării la o seară cu adevărat duhovnicească în biserica parohială cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.” Această seară duhovnicească a fost prilejuită de întâlnirea preoţilor din Cercul pastoral – misionar Ineu.

Seara a debutat cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Pavecerniţa Mică, specifică perioadei Postului Mare, după care s-a oficiat Sfânta Taină a Maslului, începând cu orele 17. Cei zece preoţi şi un diacon prezenţi au înălţat rugăciuni stăruitoare pentru sănătatea sufletească, dar şi trupească a tuturor credincioşilor prezenţi şi pomeniţi în cadrul acestei Sfinte Taine a Bisericii.

Frumuseţea slujbei a fost sporită de bogatul şi de înălţătorul cuvânt de învăţătură, rostit de părintele protopop Moise Nica. ,,Rugăciunea în timpul Postului Mare” a fost tema abordată de părintele protopop, care a subliniat faptul că toţi trebuie să ne rugăm, dar mai cu seamă în această perioadă  a Postului Mare. ,,Pentru rugăciune ne-am adunat astăzi aici. Prin rugăciune noi dialogăm cu Părintele ceresc. Pe Dumnezeu nu-L putem trişa, El ne cunoaşte gândurile şi de aceea noi trebuie permanent să ne lăsăm conduşi de El. Căci toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit vine de la Părintele ceresc. Una dintre rugăciunile care se rosteşte în această perioadă a Postului Mare, este rugăciunea Sfântului Efrem Sirul. Această rugăciune este un model clasic de deschidere smerită a sufletului înaintea lui Dumnezeu şi de înţeleaptă dovedire a celor mai importante lucruri, pentru care creştinul ortodox trebuie să se roage întotdeauna, dar mai cu seamă în vremea rânduită de Biserică,” a arătat părintele protopop.

La întâlnire au participat preoţii: Moise Nica – Protopopul Ineului; Flavius Ardelean – coordonatorul Cercului pastoral-misionar; Tiberiu Suciu; Petru Lazea; Sever Mocanu; Mircea Oală; Augustin Braiţ; Cristian Ardelean; Călin Negruţ; Petru Ursulescu şi diaconul Dan-Marius Braiţ.

În încheierea Sfintei Taine a Maslului, părintele paroh Cristian Ardelean a adus mulţumiri părintelui protopop, colegilor preoţi, dar şi credincioşilor prezenţi în număr impresionant în Sfânta Biserică.

Următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc pastoral-misionar va avea loc în Duminica a III-a din Post (a Sfintei Cruci), în parohia Seleuş.