Izvor de vindecare sufletească şi trupească – Cerc misionar şi Sfântul Maslu la Parohia Ilteu

Duminică, 27 martie 2011, s-a desfăşurat întâlnirea preoţilor din Cercul Misionar Săvîrşin. Gazda acestui eveniment a fost părintele paroh Ionel Bălănescu de la parohia Ilteu, protopopiatul Lipova, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

S-a oficiat de către preoţii prezenţi Taina Sfântului Maslu sub protia părintelui paroh, taină la care au participat credincioşi ai parohiei precum şi din împrejur. La finalul Sfântului Maslu a fost prezentat referatul „Taina Sfântului Maslu, taină a ridicării din boală” susţinut de părintele Călin Mădăluţă, paroh al Prohiei Săvîrşin. Sfinţia sa le-a vorbit celor prezenţi despre  însemnătatea Duminicii a III-a din Postul Mare, arătând legătura dintre cruce ca „semn al biruinţei Fiului Omului” şi Taina Sfântului Maslu ca şi „Izvor de vindecare sufletească şi trupească”. În toate bisericile ortodoxe este cunoscut faptul că în perioada Postului Mare se săvârşeşte această Sfântă Taina iar credincioşii se împărtăşesc de harul sfinţilor, fiind unşi cu untdelemn sfinţit.

A doua parte a întâlnirii s-a desfăşurat la oficiul parohial unde s-au purtat discuţii referitoare la această duminică şi legătura ei cu Taina Sfântului Maslu oficiat aici.

În semn de preţuire pentru fraţii preoţi, părintele paroh Ionel Bălănescu a oferit o agapă creştinescă celor prezenţi.