Seară duhovnicească la Parohia Sânpaul

Duminică 10 aprilie, a cincea duminică din postul Paştelor, preoţii din Cercul misionar-pastoral IV a Protopopiatului Arad s-au întrunit la parohia Sânpaul, dând astfel curs invitaţiei preotului paroh Pompiliu Gavra, de a participa cu toţii la o binecuvântată seară duhovnicească.

Astfel, în după masa zilei P.C. Preoţi au fost întâmpinaţi cu căldură şi dragoste frăţească, de mica comunitate de creştini ortodocşi români din Sânpaul, (ştiindu-se că în localitatea Sânpaul majoritari sunt cetăţenii maghiari – 80% – de credinţă catolică) dornici de a se împărtăşi de harul Sfântului Duh, conferit de Taina Sfântului Maslu săvârşit de preoţii prezenţi. Părintele Tudor Budeanu de la parohia Macea a rostit un emoţionant cuvânt de învăţătură despre trezire duhovnicească, evidenţiind binefacerile credinţei adevărate şi relaţiei personale cu Dumnezeu” omul niciodată nu se va putea satisface pe pământul acesta, nici cu cele mai mari plăceri, nici cu cele mai groaznice păcate, nici cu cele mai mari înfăptuiri ale sale, fiindcă alta năzuieşte omul, dar greu poate atinge – Împărăţia Cerurilor – însă nu este cu neputinţă. Totul este ca omul să ceară ajutorul Său, iar Dumnezeu în înţelepciunea Lui, în dragostea Lui pentru om întrebuinţează toate ca să mântuiască pe om”. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi seminarişti, care au încântat nu numai urechile dar şi inimile tuturor cu vocile lor armonioase şi calde.

La final părintele paroh a mulţumit tuturor celor prezenţi, preoţi şi credincioşi, pentru împreună rugăciune înălţată către Dumnezeu şi pentru lucrarea Sa minunată printre oameni, pe care doar El ştie cum să îi covârşească cu dragostea şi pronia Sa dezarmant de seducătoare. Totul s-a încheiat cu o agapă frăţească.