Târg Pascal – 2011 la Lipova

Vineri, 15.04.2011, între orele 9,30-14,00, la Lipova a avut loc a patra ediţie a Târgului sărbătorilor pascale , manifestare organizată de către Grupul Şcolar ,,Sever Bocu” din Lipova. Ca în fiecare an scopul acestui eveniment este de a sensibiliza atât elevii ce compun grupurile şcolare participante cât şi cei care cumpără obiectele decorative cuspecific pascal.

Pe scena instalată în faţa Pieţei Agroalimentare, vizitatorii târgului au urmărit şi un spestacol de obiceiuri şi tradiţii specifice etniilor din zona de vest a ţării: slovaci, bulgari şi români.

Au participat şapte şcoli: Grupul Şcolar ,,Sever Bocu” din Lipova, Grupul Şcolar ,,Atanasie Marienescu” din Lipova, Grupul Şcolar ,,Csiki gergely” din Arad, Grupul Şcolar de Transporturi Auto ,,Henri Coandă” din Arad, Grupul Şcolar Vinga,din Arad, Grupul Şcolar ,,Sfânta Ana” din Sântana, Grupul Şcolar ,,Iosfef Gregor Tajovsky” din Nădlac.

Banii adunaţi din vânzarea obiectelor expuse la târg au fost donaţi Căminului de bătrâni din Lipova ca o ofrandă de milostenie şi de bunătate adusa de participanţi în această perioada de Post.