Cerc misionar la Prohia Corbeşti

Sâmbătă, 27 mai 2011, a avut loc întâlnirea preoţilor din cercul misionar Săvârşin, protopopiatul Lipova din cadrul Arhiepiscopiei Aradului. Tema „Preotul în contextul vremurilor actuale”, a fost prezentată de preot Mihai Gaşpar, paroh la parohia Corbeşti. Sfinţia sa a trecut în vedere provocările prin care trece preotul astăzi arătând că „o credinţă curată, o misiune adevărată, dezinteresată şi o iubire jertfelinică sunt cerinţe ce stau în faţa tuturor slujitorilor Sfintelor altare. În contextul vremurilor actuale vocaţia şi tactul pastoral pot face adevărate minuni şi astăzi mai mult ca oricând preotul trebuie să fie exemplu de moralitate făcând o diferenţă clară între ceea ce vrea Hristos să fim şi ceea ce ne face societatea modernă să fim.”

În a doua parte a întâlnirii s-a discutat despre probleme, metode, atitudini, limbaj şi strategii pe care preotul în parohia sa în funcţie de posibilităţile duhovniceşti ale credincioşilor săi, poate aplica ceea ce ne învaţă Sfinţii Părinţi care spun că  „orice hotărâre ai lua 80% să fie rugăciune și 20% acţiune”.

În ultima parte a întâlnirii, preoţii prezenţi au discutat despre atacurile din mass media la adresa BOR şi la emisiunile cu caracter tendenţios şi denigrant care sunt difuzate la televiziunile naţionale, aceştia uitând că biserica este întemeiată de Mântuitoril Iisus Hristos, de origine divino-umană şi că nici porţile iadului nu o vor putea birui.