Conferinţa semestrială a preoţilor din Protopopiatul Sebiş

În data de 30 mai 2011, în biserica parohială Sebiș I cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a avut loc conferința preoțeasca cu tema „2011 Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”.

La început s-a săvârșit slujba de Te-deum de către un sobor de preoți conduși de P.C. preot Dașcău Ioan din parohia Almaș și preoții: P.C. Nicolae Briciu din parohia Poienari și P.C. Valentin Herbei parohia Buhani.

După slujba de tedeum P.C. preot Beni Ioja  a vorbit despre importanta temei și actualitatea ei, adresând totodată cuvântul de bun venit și de aleasa prețuire P.C. sale preot Mircea Bupte, consilier, delegatul înalt Preasfinției Sale Dr. Timotei Seviciu pentru a prezida lucrările conferinței preoțești. A urmat cuvântul adresat de P.C. preot Mircea Bupte, care a arătat importanța și actualitatea temei pentru viața creștinului și a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu.

Conferința a fost susținută de către P.C. preot Cătălin Rus Mercea din parohia Prăjești care a vorbit despre importanța acestor taine pentru viața creștinului și a pus accentul pe aspectele practice. Coreferenți au fost P.C. preot Sbârcea Vasile care a vorbit despre importanța numelui care se pune la botez, P.C. preot Simion Păiușan a vorbit despre aspecte practice legate de alegerea nașilor arătând și rolul nașilor în săvârșirea acestor taine, P.C.  preot  Nicolae Briciu  din parohia Poienari a vorbit despre necesitatea înlăturări unor practici locale în săvârșirea Sfintei Taine a Cununiei, P.C. preot Teodor Tripa din parohia Păiușeni a vorbit despre necesitatea unității pentru săvârșirea Sfintelor Taine. A luat cuvântul și PC preot Flavius Petcuț din parohia Cărand care a arătat necesitatea săvârșiri ierurgiilor premergătoare Sfintei Taine a Botezului și importanța lor în viața creștinului.

La finalul conferinței P.C. preot Ioja Beni a făcut anunțuri administrative și a mulțumit PC preot Mircea Bupte.