Înălţarea Domnului şi cinstirea eroilor în biserici arădene

La Praznicul împărătesc al Înălţării Domnului în toate bisericile Arhiepiscopiei Aradului au fost săvârşite sfintele slujbe rânduite pentru această zi de sărbătoare, continuându-se cu oficierea slujbelor de pomenire pentru eroii români căzuţi pe toate câmpurile de luptă şi din toate timpurile.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent, după slujba oficiată în biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” a parohiei Arad Centru, la monumentul eroilor din piaţa Avram Iancu, la cel ridicat în cinstea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, precum şi la comemorarea eroilor  comunei Şiria, care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti. Chiriarhul Aradului a adresat celor prezenţi, la fiecare popas de rugăciune şi comemorare, cuvinte în care s-a cuprins legătura dintre Înălţarea Domnului şi ziua de cinstire a eroilor, cu referinţe speciale la jertfele înaintaşilor ca întărire în credinţă şi exemplu dăruit celor tineri, copiilor, care, parte din ei, s-au aflat prezenţi la aceste manifestări.

Tot în această zi, preoţii şi credincioşii parohiei Arad Micălaca Veche, după participarea la Sfânta Liturghie, s-au îndreptat în procesiune cu prapori spre cimitirul parohial, unde a fost săvârşit parastas pentru toţi eroii neamului din această parohie. Încărcătura momentului a fost sporită de prezenţa unui grup de elevi de la Şcoala Generală nr. 12 din cartier, care, alături de profesoara de muzică, d-na Jurjeu Veronica, au adus, în glas de cântec patriotic, recunoştinţa tuturor faţă de jertfa înaintaşilor.