Simpozion omagial la Parohia Săvârşin

În contextul aprobării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca anul 2011 să fie declarat „An omagial al Sfântului Botz şi al Sfintei Cununii”. Grupul Şcolar Săvârşin în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Săvârşin, au organizat o serie de manifestări în perioada 25-29 mai 2011. Manifestările au debutat cu o slujbă de mulţumire oficiată la Biserica Ortodoxă din Săvârşin, miercuri 25 mai, urmată de o prezentare de referate pe care le-au susţinut elevii participanţi la programul naţional „ Hristos împărtăţit copiilor”. Corina Barbă, profesor de religie, a fost moderator iar în cadrul simpozionului afirmă că aceşti tineri „tot ce au făcut şi au prezentat este expresie a dragostei lor faţă de biserică şi valorile spirituale ale ortodoxiei româneşti”. La întâlnire au participat un grup de copii de la Şcoala din Păuliş coordonaţi de doamna Mihaela Bedelean, profesor de religie care au prezentat referate în legătură cu simpozionul.

A doua zi, joi 26-27 mai copiii au plecat în pelerinaj la mănăstirile din  apropierea comunei Săvârşin, fiind vizitate mănăstirea Luncani din judeţul Timiş, mănăstirea Izvorul Miron şi bisericile de lem de la Roşia şi Corbeşti din comuna Petriş, judeţul Arad.

Duminica, 29 mai 2011, elevii paricipanţi la aceste programe au fost prezenţi la Sfânta Liturghie din Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Săvârşin. După Sfânta Liturghie în prezenta autorităţilor locale şi şcolare, toţi elevii care  s-au ostenit în anul şcolar 2010-2011, au fost premiaţi într-un cadrul solemn. Astfel, 30 de copii au primit din partea şcolii şi a bisericii diplome şi premii de participare la toate programele organizate în acest an şcolar de biserică şi şcoală. Un premiu special a fost acordat elevei Birău Denisa din clasa a X-a care a participat la Olimpiada Naţională de religie de la Galaţi unde a ocupat locul 18. Isache Florentina din clasa a IX-a A a fost premiată pentru participarea la concursul „Copilul în familie”, faza pe protopopiat.

La finalul acestor întâlniri, un grup vocal iniţiat de profesoara de muzică  Dorina Cosma au intonat un buchet de pricesne şi imne pascale, iar corul mixt al parohiei a cântat pentru toţi ostenitorii şi colaboratorii la acest program „Multi Ani Trăiască!”. La toate aceste manifestări au fost prezente şi autorităţile locale care au sprijinit în mod concret toate acţiunile acestor zile.