Sărbătoarea Sfintei Treimi prăznuită de studenţii creştin ortodocşi din Arad

A doua zi de Rusalii, a fost una bogată în evenimente spirituale pentru credincioşii arădeni care au sărbătorit hramul Catedralei arhiepiscopale, Sfânta Treime, prin participarea la Sfânta Liturghie arhierească.

În seara zilei, începând cu ora 18.00, A.S.C.O.R. Arad, a organizat o manifestare duhovnicească dedicată prăznuirii Sfintei Treimi. Aceasta a debutat în incinta Paraclisului universitar cu hramul “Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul şi Sf. Mare Mucenic Mina”, cu slujba Vecerniei, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, , înconjurat de un sobor de preoţi, cadre didactice la Facultatea de Teologie din Arad, de studenţi şi credincioşi.

Într-un înălţător cuvânt de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat  bogăţia învăţăturii de credinţă despre Sfânta Treime, dogma fundamentală a creştinismului. Chiriarhul a vorbit despre diferenţa dintre lucrările Sfântului  Duh şi manifestările duhului celui viclean asupra fiinţei umane, precum şi despre gravitatea păcatelor de moarte, împotriva celei de a treia Persoane a Sfintei Treimi. Înaltpreasfinţia Sa a argumentat din punct de vedere dogmatic şi liturgic reprezentarea ortodoxă a icoanei Sfintei Treimi de la stejarul Mamvri şi modul în care credinciosul trebuie să se raporteze la dumnezeire. În finalul cuvântului, a reprodus în faţa auditoriului o zicere a Sf. Grigorie Teologul care precizează că: “Despre Dumnezeu, nu putem cuvânta oricum, oricând şi oriunde”.

Seara duhovnicească s- a încheiat cu cântări de laudă şi rugăciuni adresate Sfintei Treimi.