Zi de praznic în filia Vălani, parohia Ciunteşti

Vineri, 24 iunie 2011, biserica din filia Vălani aparţinătoare parohiei Ciunteşti, protopopiatul Ineu, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului şi-a sărbătorit ocrotitorul. Sărbătoarea a început  în ajun cu slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de preotul paroh, Adrian Zaha. Credincioşii, cu suflet mare şi curat, cu emoţie duhovnicească au aşteptat ziua praznicului cu multă bucurie.

În ziua praznicului s-a savarsit slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie săvarşită în sobor. Au participat la împreună slujire P.C. Ieromonah Visarion de la Schitul Tamand şi preotul Marian Oarcea de la Parohia Iercoşeni, spre bucuria credincioşilor din parohie, dar şi a celor din împrejurimi care au venit să se roage si să se bucure împreună cu credincioşii localnici.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Marian Oarcea care a arătat importanţa Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi misiunea sa sfântă în iconomia mântuirii neamului omenesc.

La sfârşitul  Sfintei Liturghii au fost binecuvântate ofrandele aduse de către credincioşi întru cinstea şi pomenirea Sfântului Ioan Botezătorul.

La finalul slujbei preotul paroh a oferit preoţilor slujitori câte o icoană cu praznicul zilei.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă a bucuriei duhovniceşti.