Înaltpreasfinţitul Timotei a binecuvântat deschiderea ediţiei a XVII-a a Școlii de Vară Francofone de la Arad

La Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad se desfăşoară în perioada 4-9 iulie a.c. ediţia a XVII-a a Şcolii de vară francofone “Jean Montreuil”, cu participare internaţională, care reuneşte la Arad profesori, cercetători şi studenţi interesaţi de domeniul patologiei, farmacologiei şi biotehnologiei molecular.

Deschiderea festivă a avut loc în prezenţa conducerii Universităţii, a profesorilor şi cursanţilor, având ca invitat de onoare pe Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului. Înaltpreasfinţia Sa a fost însoţit de părintele dr.Vasile Pop, consilier cultural şi de părintele Simion Mladin, secretar eparhial. Festivitatea a fost precedată de dezvelirea şi sfinţirea unei plăci commemorative în memoria iniţiatorului Şcolii de vară, profesorul Jean Montreuil de la Universitatea din Lille, Franţa, ilustru om de ştiinţă, membru al Academiei de Ştiinte Medicale din Franţa, membru de onoare al Academiei Române, trecut la cele veşnice în urmă cu un an, la Arad.

În alocuţiunea rostită, Înaltpreasfinţia Sa a evocat ataşamentul profesorului J. Montreuil faţă de valorile ortodoxiei şi ale spiritualităţii româneşti. De asemenea, în cadrul festivităţii de deschidere a Şcolii de vară, desfăşurată în Aula Magna a Universităţii, binecuvântând strădaniile profesorilor şi cursanţilor, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop a subliniat importanţa legăturii între ştiinţă şi credinţă, în mod deosebit între ştiinţele vieţii: biologia, botanica,  medicina şi cercetarea acestora de către oameni pătrunşi de credinţa în Dumnezeu, cum a fost şi profesorul Jean Montreuil.