Maslu de obşte la Șepreuş

Duminică, 17 iulie, în parohia Şepreuş, Protopopiatul Arad, a avut loc întrunirea lunară a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonat din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei de către părintele Liviu Savulov, de la parohia Chişineu-Criş I.

Începând cu orele 18:00, cei 12 preoţi prezenţi au oficiat Taina Sfântului Maslu de obşte, în biserica parohială, cu asistenţa a numeroşi credincioşi.

În încheierea Tainei Sfântului Maslu, părintele Leonte Para din parohia Şimand a adresat credincioşilor un frumos cuvânt de învăţătură, care a avut ca temă ,,Iubirea şi iertarea”. În cuvântul său, părintele a evidenţiat frumuseţea acestor două virtuţi care stau în strânsă legătură una cu alta, punând la inima tuturor îndemnul de a practica aceste virtuţi, având ca model pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului, pe Sfinţii Apostoli şi pe toţi sfinţii Bisericii.

Au urmat apoi lucrările cercului pastoral. Tema propusă pentru dezbatere a fost ,,Taina Cununiei-temelia familiei creştine”. Referatul temei a fost pregătit şi susţinut de părintele paroh Florin Borca. În introducere părintele a motivat alegerea respectivei teme în contextul declarării anului 2011 de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca an omagial al Tainei Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii. Pornind de la definiţia Cununiei şi a familiei, părintele a arătat apoi cum, într-adevăr, Sfânta Taină a Cununiei este temelia familiei creştine şi felul în care binecuvântările primite la slujba Cununiei rodesc în viaţa de familie. În concluzie, părintele a subliniat faptul că ,,familia creştină trebuie să fie vatra în care focul dragostei să nu se stingă niciodată şi de la care să se încălzească omul şi obştea omenească”.

Următoarea întrunire a preoţilor din Cercul pastoral Chişineu-Criş va avea loc în data de 07 august, în parohia Şiclău.