Întâlniri pe teme sociale la Moneasa

În zilele de  25 şi 26 august a avut  loc la Moneasa o nouă întâlnire a echipei de implementare a proiectului “Implicarea clerului şi a membrilor comunităţilor parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului şi Arhiepiscopiei Alba Iuliei” cu managerii judeţeni.

Discuţiile întâlnirii au vizat stadiul activităţilor în proiect, felul în care sunt administrate documentele participanţilor la cursurile de formare profesională, a fost analizată situaţia financiară a proiectului la şapte luni de la începerea activităţilor, modalităţile de îmbunătăţire a comunicării între echipa de implementare şi coordonatorii din judeţe. Totodată s-au abordat probleme organizatorice şi de optimizare a relaţiilor dintre coordonatorii judeţeni şi managerii  de proiect certificaţi, prezentându-se şi priorităţile pentru perioada imediat următoare. Cu acest prilej a fost realizată şi întâlnirea cu participanţii la cursuri, fiind transmis din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, cuvânt de apreciere pentru participare în acest proiect, cât şi îndemn de a fi cu grijă în derularea activităţilor viitoare.

Proiectul a debutat în anul 2011 şi are un prim obiectiv certificarea a 460 preoţi sau credincioşi din parohii ca manageri de proiect, în prezent desfăşurându-se a doua sesiune de formare, respectiv dezvoltarea abilităţilor de lucru cu persoane vulnerabile.