Slujire arhierească în parohia Buteni

Duminică, 28 August 2011 Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscop  al Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Buteni, protopopiatul Sebiş, care şi-au sărbătorit în această duminică eroii căzuţi în cele două conflagraţii mondiale. În memoria acestora şi a personalităţilor care s-au ridicat de pe această vatră, autorităţile locale au aşezat în centrul comunei două plăci commemorative.

La sosire Înaltpreasfinţia Sa a fost întimpinat de primarul comunei, de soborul preoţilor, fii ai satului şi din înprejurimi, de un  număr mare de credincioşi fii ai satului veniţi din ţară şi de peste hotare.

În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi: Pr. Teodor Faur – Consilier economic, Pr. Marian Ciucur, parohul localităţii, Pr. Ispas Ruja – Fântânele, Pr. Traian Pui – Paulian, Pr. Gheorghe Stan – Cuied, Pr. Teodor Mureşan – Cicir, Pr. Mercea Cătălin Rus – Prăjesti, Pr. Doru Măriuţa – Luguzău, Pr. Sebastian Cosma – Parohia Ortodoxa  Româna din Guidonia – Italia, Arhid. Tiberiu – Ardelean Arad. La slujbă au participat numeroși enoriași, eprezentanți ai autorităților locale, județene precum și credincioși din parohiile învecinate.

La predică Inaltpreasfinţia Sa a rostit un bogat cuvânt de învăţătură legat de pericopa Apostolului şi Evangheliei din Duminica a XI – a după Rusalii. A încurajat pe cei prezenți la respectarea tradițiilor locale și la întărirea dreptei credințe.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul bărbătesc şi mixt al parohiei alcătuit din credincioşi de toate vârstele păstrând tradiţia corală de peste 130 de ani.

După Sfânta Liturghie Inalt Preasfinția Sa a Binecuvantat şi Sfintit cele două plăci comemorative dedicate eroilor localitaţii Buteni căzuţi în cele două războaie mondiale, şi personalităţilor care au contribuit la propăşirea comunei Buteni, aşezate în holul Căminului Cultural „Ion Vidu” din localitate.