Liturghie arhierească la parohia Arad-Subcetate

În data de 29 august 2011, de sărbătoarea Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul, credincioşii parohiei Arad-Subcetate din municipiul Arad au avut bucuria de a-l avea oaspete pe Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat cu multă căldură de către preotul paroh Radomir Stoica, cu Evanghelia şi Sfânta Cruce. Deasemenea, unul dintre copiii parohiei, îmbrăcat în costum popular, a dăruit Înaltpreasfinţiei Sale un buchet de flori, în semn de preţuire din partea credincioşilor parohiei.

Chiar dacă sărbătoarea a fost într-o zi de luni, în timpul săptămânii, pentru binecuvântarea de a-l avea împreună slujitor pe Înaltpreasfinţia Sa, cei de aproape ai bisericii s-au adunat cu mic cu mare şi cu multă bucurie pentru a participa la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învătătură, Înaltpreasfinţia Sa a sfătuit credincioşii să rămână statornici şi să perpetueze valorile credinţei strămoşeşti, să nu uite niciodată că fac parte dintr-un neam binecuvântat, neamul nostru românesc care a dat atâţia sfinţi. Dintre aceştia, au fost amintiţi Sfinţii Martiri Brâncoveni, ocrotitorii bisericii, al căror martiriu a fost tot prin sabie, precum cel al Sfântului  Ioan Botezătorul, prăznuit.

Pe lângă vizita de anul acesta, Înaltpreasfinţia Sa a mai vizitat parohia Subcetate de hram, în anul 2010, când a avut loc sfinţirea bisericii de lemn, ridicată pe locul unde credincioşii parohiei nădăjduiesc să edifice în viitor un locaş de cult.

Mulţumind în numele tuturor credincioşilor pentru părinteasca vizită,  părintele paroh a asigurat pe ÎPS Arhiepiscop Timotei de fiască ascultare, aştreptându- l cu mult drag ori de cate ori va putea să fie în mijlocul credincioşilor de aici. La plecare Chiriarhul a binecuvântat pe fiecare credincios în parte.

Actuala biserica este mică, şi parohia este mică, dar însufleţită cu creeincioşi ataşaţi şi jertfelnici.