Bucurii duhovniceşti ale postului Nasterii Domnului, în parohia Baia

Postul Nașterii Domnului sau al Crăciunului ne dă putința curățirii trupești și sufletești. El închipuie ajunarea de patruzeci de zile a Proorocului Moise, precum și postul patriarhilor din Vechiul Testament. După cum aceia așteptau venirea lui Mesia cu post și rugăciune, așa se cuvine să aștepte creștinii și să întâmpine prin ajunare pe „Cuvântul lui Dumnezeu” născut din Fecioara Maria.

Cu aceste învățăminte în suflet, în Duminica a XV-a după Rusalii, credincioșii din parohia Baia, protopopiatul Lipova s-au adunat în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Baia unde s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, de către un ales sobor de preoţi format din pr. Murgu Marius de la parohia Groșii Noi, pr. Suba Laurenţiu de la parohia Căprioara, pr. Ardeuan Florin de la parohia Roşia Nouă, pr. Neicu Alexandru de la parohia Lupeşti şi pr. paroh Moţ Raul, fiind înconjuraţi de un număr mare de credincioşi din parohie cât şi din parohiile învecinate. La finalul slujbei pr. Murgu Marius a rostit un frumos cuvânt de învăţătură evidenţiind faptul că Maslul este Taina în care prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea cu untdelemn sfinţit se împărtăşeşte creştinilor bolnavi harul vindecării de boli sufleteşti şi trupeşti, precum şi iertarea păcatelor.

 

Cu acest prilej, preotul paroh, a mulţumit preoților participanți la această Sfântă Taină precum și tuturor credincioşilor care s-au implicat în mod real ca evenimentele din această perioadă de sărbătoare să fie o reuşită spre slava lui Dumnezeu şi spre mântuirea sufletelor.