Duminica dinaintea Naşterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În data de 18 decembrie 2011, Duminica Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului, premergătoare marelui Praznic Împărătesc aducător de bucurie şi lumină, la Catedrala „Sfânta Treime” din municipiul Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, s-a oficiat şi un parastas pentru ctitorii Catedralei arădene între care în primul rând Corneliu şi Ruxandra De Bota, pomenire îndătinată în viaţa locaşului de cult, în fiecare an la Duminica dinaintea Naşterii Domnului. După slujba Vecerniei, Corul Catedralei arhiepiscopale, dirijat de C. diacon Laviniu Morariu, a susţinut un concert de colinde. prezentarea a fost făcută de Părintele Mircea Cricovean, la sfârşit Chiriarhul rostind un cuvânt de preţuire pentru colindători.

În cuvântul de învăţătură Înaltpreasfinţitul Timotei a făcut referire la faptul că fiecare caută să-şi descopere propria genealogie, adică legătura dintre „cei care ne-au precedat, un şir de generaţii, o istorie întreagă şi perspectiva urmaşilor”, arătând că genealogia Mântuitorului este prezentă atât în Evanghelia după Matei (1, 1-25), cât şi în cea după Luca (cap. 3).

La fel, Apostolul Duminicii, Evrei 11, 9-10; 32-40, „aminteşte de credinţa celor din Vechiul Testament – o pedagogie către Hristos, o pedagogie a omenirii”. Citirile în sine şi referinţa simbolizează un curs al istorieilegat de planul lui Dumnezeu arătat de Mântuitorul însuşi.