Noi umblăm şi colindăm

Duminică 18.12.2011 în cadrul Sfintei  Liturghii un număr impresionant  de copii din parohia ortodoxă Şiria au trăit împreună, cu credincioşii prezenţi  în sfânta biserică momente înălţătoare, au primit cel mai de preţ dar, Trupul şi Sângele lui Hristos. După ce preotul paroh Iulian Dimitrie Botezatu i-a spovedit, copii au păşit în faţa Sfântului Altar, cu sfială şi credinţă, cu mare bucurie  dar şi cu nădejdea că Dumnezeu le va oferi daruri cereşti, puterea să colinde, pentru că în această zi deosebită din calendarul vieţii lor, Dumnezeu le-a pus înainte o altă provocare, care aduce bucurie în sufletul fiecărui copil-colindul, vestea cea bună a Naşterii Domnului.

După ce au primit Sfânta Împărtăşanie, copiii, care fac parte din Corul „Arhanghelii” al Bisericii Ortodoxe din Şiria,  coordonat de către doamna preoteasă Angela Botezatu şi de preotul paroh Iulian Dimitrie Botezatu sprijiniţi îndeaprope, de către doamna învăţătoare Viorica Secheşan şi de domnul ing. Valentin Bot, primarul comunei Şiria, care a asigurat transportul  pentru această iniţiativă, au pornit la drum să vestească Naşterea lui Hristos.

Primul popas a avut loc la Mănăstirea Feredeu, unde copii au fost întâmpinaţi cu multă căldură şi dragoste părintească de părintele arhimandrit Ilarion Tăucianu, stareţul mănăstirii. Iată ce mărturisea părintele arhimandrit, după ce a primit vestea cea bună de la copii: O felicit în mod deosebit pe doamna preoteasă Angela Botezatu, pentru că s-a ostenit să-i înveţe pe copii colindul sfânt şi bun.Aşa cum magii i-au adus Lui Hristos daruri: aur, smirnă şi tămâie tot aşa şi voi copii aţi adus vestea cea bună a Naşterii Domnului la această mănăstire, eu vă mulţumesc şi vă doresc să aveţi parte de sărbători binecuvântate alături de cei dragi, spor de înţelepciune şi să veniţi cu drag şi în ani care vor urma. După acest moment emoţionat părintele arhimandrit î-a răsplătit pe copii cu dulciuri.

Următoarea destinaţie unde colindătorii au poposit a fost localitatea  Covăsânţ, la Festivalul „Colinde de Crăciun”, răspunzând astfel invitaţiei făcute de părintele Mihai Blaj – unde copii au fost răsplătiţi cu multe aplauze. Bucuria copiilor a fost imensă, întrucât aceştia şi-au continuat periplul spiritual la biserica ortodoxă din Lipova, unde au fost primiţi de către părintele Crinel Onea, protopopul Lipovei, care a organizat un concert de colinde la care au participat nouă grupuri corale.Părintele protopop Crinel Onea a mulţumit colindătorilor şi a mărturisit că este plăcut surprins de prestaţia copiilor şi  a apreciat în mod deosebit pe cei care se ocupă de copii ştiind bine că aceştia sunt viitorii credincioşi ai Bisericii Ortodoxe. La final părintele protopop Crinel Onea le-a împărţit daruri copiilor. În drum spre casă în autocar copii au vestit Naşterea Domnului şi astfel s-a încheiat o zi pe care copii nu o vor uita niciodată.