Zi de sărbătoare în Parohia Macea

Duminică 11 decembrie, a fost pentru Parohia Macea o zi de neuitat,o zi de bucurie prilejuită de vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu,Arhiepiscop al Aradului care împreună cu Preasfinţitul Siluan, Episcop al românilor ortodocşi din Ungaria au săvârşit slujba de sfinţire a bisericii. Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale în mijlocul măcenilor.

În  cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej Înaltpreasfinţitul Timotei a subliniat frumuseţea actelor de întâmpinare a praznicului prin urmarea bogatei tradiţii locale , mai ales a colindatului, cu toată semnificaţia acestuia, de comuniune şi înălţare.

Cuvântul la Sfânta Liturghie a fost rostit de către Preasfinţitul Episcop Siluan, cu accent pe tematica zilei, despre cei chemaţi la cină sau pregătirea credincioşilor de sărbători.

Alături de Preasfinţitul Siluan au venit la sărbătoarea noastră şi membri corului Bisericii Ortodoxe din Micherechi-Ungaria, împreună cu părintele Bun Ioan, cor dirijat de domnul Ovidiu Boar  care alături de corul  mixt  al bisericii Macea au dat răspunsurile liturgice.

După slujba de sfinţire Înaltpreasfinţitul Timotei şi Preasfinţitul Siluan au participat la „Festivalul de colinde” organizat la Căminul cultural din Macea. Soborul de preoţi în frunte cu părintele dr.Nicu Breda, protopop al Aradului, a fost compus din preoţii Cercului misionar din zonă, care sunt prezenţi, într-o comuniune frăţească, la toate  evenimentele spirituale ale comunităţilor locale. Momentul va rămâne multă vreme în amintire, ca zi de aleasă trăire duhovnicească  şi comuniune frăţească.