Sărbătoare duhovnicească în parohia Arad Micălaca Veche

În duminica a XVII-a după Rusalii, la pomenirea aducerii moaştelor Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a săvârşit Sfânta Liturghie, alături de soborul diaconilor şi preoţilor, în paraclisul bisericii cu hramul “Naşterea Domnului” din parohia Arad Micălaca Veche, în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi.

Tema cuvântului de învăţătură al Înaltpreasfinţiei Sale, Biserica şi îngrijirea bolnavilor, reaminteşte anul omagial al Sfântului Maslu şi faptul că citirile biblice ale duminicii fac parte tocmai din rânduiala acestei Sfinte Taine. De aici şi îndemnul mai stăruitor pentru pentru rugăciuni de vindecare a celor de aproape, mai ales a copiilor, de unde şi datoria părinţilor trupeşti şi sufleteşti faţă de întregul tineret.

Bucuria celor prezenţi a fost sporită pentru că în cadrul Dumnezeieştii Liturghii Chiriarhul Aradului a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Teodor Morar pentru parohia Sălişte, protopopiatul Ineu şi întru diacon pe tânărul Bogdan Oneţ, pentru parohia Bocsig din acelaşi protopopiat.

La sfărşitul Sfintei Liturghii au fost înmânate diplome de voluntar participanţilor în proiectul social al parohiei desfăşurat în ultima parte a anului trecut, prin care un număr de 11 profesori şi peste 150 copii din grădiniţa parohiei şi din şcoli din municipiu au contribuit la aducerea bucuriei şi mulţumirii în sufletele şi vieţile a peste 130 familii. Înaltpreasfinţitul Timotei a adresat cuvinte de preţuire pentru toţi cei angajaţi în munca de voluntariat, pentru tot ceea ce înseamnă asanarea obştii noastre.

Vizita chiriarhală s-a încheiat cu cercetarea bisericii nou construite, aflată în etapa de finisare a lucrărilor