Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Arad la intrarea în Noul An

La cumpăna dintre ani, în Catedrala „Sfânta Treime” din Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de mulţumire pentru binefacerile primite în anul care a trecut, şi de binecuvântare a anului care a sosit, în finalul căreia a adresat credincioşilor prezenţi un părintesc cuvânt de învăţătură. Ierarhul a subliniat importanţa sfinţirii timpului în Hristos Mântuitorul, Împăratul veacurilor, tâlcuind citirile biblice ale slujbei (I Tim. cap 2 şi Lc, cap 4) în sensul îndatoririlor ce trebuie împlinite în viaţa societăţii pentru propăşirea generală, cunoscând voia lui Dumnezeu, de mântuire a tuturor oamenilor şi misiunea pe care Mântuitorul însuşi a avut-o, de împlinire în acest scop.

Arhiepiscopul Aradului a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală şi în ziua praznicului, la Sfânta Liturghie, în fruntea soborului preoţilor şi diaconilor slujitori. În predica rostită, Înaltpreasfinţia Sa, luând ca temei Evanghelia Duminicii înaintea Botezului Domnului (Mc. 1, 1-8), despre gătirea căii Domnului, precum şi cea a praznicului Tăierii Împrejur şi a Anului Nou (Lc. 2, 41- 52), şi anume Domnul Iisus la templu, la vârsta de 12 ani, a îndemnat la urmarea voii lui Dumnezeu pe calea noului an, căruia îi punem acum început în rugăciuni de mulţumire pentru cele dăruite şi de cerere pentru ajutorul pe mai departe.

În seara zilei, la reşedinţa eparhială a avut loc îndătinata recepţie, oferită  de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei preoţilor şi credincioşilor din municipiul Arad de Anul Nou. La festivitate au participat, alături de preoţi şi credincioşi şi reprezentanţi ai altor culte religioase, ai mass- media regională.

În alocuţiunea susţinută în numele preoţimii din protopopiat şi al participanţilor la momentul festiv, părintele dr. Nicu Breda, protopop al Aradului a mulţumit chiriarhului pentru ospitalitate şi a transmis urările de sănătate, pace şi alese împliniri în noul an, 2012.