Liturghie arhierască la parohia Arad-Centru

Credincioşii care frecventează cea de-a doua biserică a parohiei Arad-Centru, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, situată în imediata apropiere a reşedinţei arhiepiscopale, precum şi elevii Seminarului Teologic din Arad care participă duminical la Sfânta Liturghie aici, au trăit, în Duminica Fiului Risipitor, momente de aleasă înălţare spirituală. Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, dealtfel prezent adesea aici în cursul anului, mai ales la slujbele de seara, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de soborul slujitor, în prezenţa unui mare număr de credincioşi.

În cuvîntul de învăţătură, pe tema rătăcire şi întoarcere, Înaltpreasfinţia Sa a tâlcuit Evanghelia zilei, arătând că pilda fiului pierdut şi aflat este ilustrativă pentru orice om care, rătăcind pe cărările vieţii, îşi regăseşte echilibrul la casa părintească, binele de aici venind în întâmpinare asemenea tatălui din pericopă. ,,În acelaşi capitol al Sfintei Evanghelii (Luca, 15) sunt cuprinse şi alte două pilde, anume a oii şi drahmei pierdute, care întăresc convingerea că o recuperare este răsplătită cu bucuria celor din jur, spre îndreptare. De asemenea, potrivit pericopei Apostolului(I Cor 6, 12 şi urm.), fiecare fiinţă umană are o valoare deosebită, pe care trebuie să o arate mereu printr-o conduită după darul şi voia lui Dumnezeu”, a arătat Inaltpreasfinţitul Timotei.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele Eugen Crişan a mulţumit ierarhului pentru cuvintele de învăţătură împărtăşite, pentru bucuria duhovnicească pe care o aduce  bunilor credincioşi care frecventează în mod constant acest locaş de închinare şi, deopotrivă, elevilor seminarişti, de fiecare dată când participă la slujbele care se săvârşesc aici.