Liturghie arhierească la Spitalul TBC din Arad

Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat în Duminica a XXXIII- a după Rusalii, a Vameşului şi Fariseului, o vizită canonică la Secţia TBC a Spitalului Clinic Judeţean din municipiul Arad. La capela spitalului, purtând hramul Sfântul Arhidiacon Ştefan, Înaltpreasfinţia Sa a slujit Sfânta Liturghie arhierască, în prezenţa bolnavilor şi a altor credincioşi care frecventează acest locaş.

În cuvântul de învăţătură Chiriarhul a scos în evidenţă importanţa perioadei Triodului în cadrul anului liturgic, ca una ce pune în valoare mai ales misiunea sacerdotală a Domnului prin aducerea jertfei mântuitoare, angajând credincioşii la conlucrare cu harul lui Dumnezeu, spre desăvârşire. A arătat, de asemenea, opoziţia cunoscută: păcat- virtute, mândrie- smerenie, evidenţiată de citirile biblice ale zilei, îndemnând pe ascultători la silinţa câştigării adevăratei înălţări prin  rugăciunea smerită către Dumnezeu. ,,Recunoaşterea stării de păcătoşenie şi de slăbiciune constituie un sprijin pentru invocarea milei dumnezeieşti, iar o instituţie de asistenţă socială sau medicală, un loc demn în acest scop”, a arătat Înaltpreasfinţitul Timotei.

La sfârşitul Sfintei Liturghii preotul Rovin Petruşe, care deserveşte această unitate spitalicească a mulţumit Chiriarhului pentru vizita canonică, oferindu-i, în semn de fiiască dragoste, icoana Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

În după-amiaza zilei Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a vizitat biserica nou construită în incinta spitalului Municipal Arad, locaş care aşteaptă momentul târnosirii.