ITINERAR CHIRIARHAL ARĂDEAN LA DUMINICA ORTODOXIEI

Ca în fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, cea dintâi duminică a Postului Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a poposit în mijlocul credincioşilor de la Catedrala „Sfânta Treime” din Arad, unde a   oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori.

În cadrul slujbei, în cuvântul de învăţătură, cu tema ,,Comoara credinţei şi faptelor bune”, reamintind semnificaţia duminicii precedente, a dorului omenesc după raiul pierdut, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat mesajul duminicii actuale, ca îndreptare a privirii spre Dumnezeu. În acest cadru este arătată însemnătatea iconomiei în exprimarea adevărului spiritualităţii creştine şi ortodoxe legată direct de viaţa religioasă a fiecăruia. Totodată este îndreptată atenţia spre aprofundarea teologiei icoanei, prin Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru colecta Fondului Central Misionar.

Într-un mod deosebit Înaltpreasfinţitul Timotei a amintit importanţa sărbătoririi, la 4 martie a 22 de ani de slujire arhierească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a 50 de ani de arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Nicolae, ca mitropolit al Banatului.

În dupăamiaza zilei, dând răspuns invitaţiei preotului şi enoriaşilor, Înaltpreasfinţia Sa a efectuat o vizită pastorală în parohia Arad- Ceala, parohie misionară din extremitatea vestică a municipiului Arad, întemeiată de către Chiriarh imediat după anul 1989. A fost întâmpinat de către preotul paroh Dorin Cicirean şi întreaga suflare a comunităţii, modestă numeric, dar cu credincioşi vredinici, ataşaţi credinţei strămoşeşti. Într-un sobor constituit din preoţi de la parohii ale municipiului Arad, Înaltpreasfinţitul Timotei a săvârşit în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Evanghelist Ioan”, Taina Sfântului Maslu de obşte.

La incheierea slujbei Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a scos în evidenţă săvârşirea  frecventă a Sfintei Taine a Maslului de obşte în anul care îi este închinat şi, în aceeaşi legătură, datoria de a îngriji pe cei suferinzi sau bolnavi.

Prin grija Sectorului Social al Arhiepiscopiei Aradului, la ieşirea din biserică au fost distribuite celor prezenţi, pachete cu alimente.