Cerc pastoral-misionar la parohia Ostrov

De praznicul Sfinților Împărați Constantin și Elena, preoții din Cercul misionar Savîrșin, protopopiatul Lipova, s-au întâlnit la Parohia Ostrov. Gazda înâlnirii a fost părintele paroh Eugen Volungan care, în cadrul discuțiilor, a prezentat celor prezenţi o disertaţie cu tema ,,Practici necanonice ale săvârșirii Tainei Sfântului Maslu”. Referatul sfinției sale a fost bine documentat din punct de vedere liturgic, biblic și doctrinar şi a fost pus în contextual Anului omagial al sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor. În cadrul discuţiilor au fost prezentate anumite practici la săvârșirea Sfântului Maslu considerate necanonice.

Expunerea acestor practici şi analiza lor au antrenat pe preoții prezenți la discuții, concretizate prezentarea modului corect de săvârşire şi în hotărârea de a proceda în mod uniform în slujirea Tainei Maslului în parohiile din Cercul misionar Săvârșin.

De asemenea cei prezenţi au adoptat hotărârea de a explica credincioșilor importanța acestei Taine pentru viața liturgică și religioasă a Bisericii.