Sesiune finală ,,Alege Şcoala” în Arhiepiscopia Aradului

În zilele de 29-30 mai a.c. s-a desfășurat în Municipiul Arad sesiunea finală a Cursurilor de instruire a formatorilor din cadrul programului ,,Alege Şcoala”, destinat preoților din Arhiepiscopia Aradului.

Aceste cursuri, la care au participat, în cinci serii, peste 75 de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, au debutat în luna decembrie 2011 cu instruirea preoților din cadrul protopopiatului Arad, continuând cu celelalte protopopiate, preoții protopopiatului Sebiș fiind cei care au încheiat seria cursurilor, în aceste zile.

La sesiunea finală, în ultima zi a lucrărilor, ca de altfel și la celelalte sesiuni, cursanții au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului. A fost salutat de către P.C. Preot Prof. Dr. Miron Erdei și de Dl. Andrei Bîja,  coordonatorii proiectului.

În alocuțiunea ținută cu acest prilej Înaltpreasfinția Sa a exprimat cuvinte de apreciere față de toți cei ce s-au implicat în finalizarea optimă a proiectului ,,Alege Şcoala”. De asemenea, ierarhul a dat și îndrumări legate de implementarea proiectului, într-o manieră care să asigure o legătură și o continuitate între generații, o perpetuare a bunelor practici și obiceiuri bisericești, în care să fie antrenați copiii și tinerii. ,,Să avem grijă, să nu ne diferențiem prea mult de vechiile noastre tradiții și să urmărim o anumită uniformitate, iar atunci când diversificăm anumite activități să nu încălcăm anumite principii. Să antrenăm pe cei mai atașați de Biserică în activități care odinioară erau la mare cinstire în Biserica noastră: diecii, aducerea salciei la biserică de către copii, citirea Apostolului, rostirea Crezului”.

În finalul întâlnirii celor prezenți la cursuri li s-au conferit Atestate de participare.

În calendarul proiectului ,,Alege Şcoala”, concomitent cu desfășurarea etapei finale a concursului național cu același nume, se vor desfășura, începând cu data de 23 iunie a.c., tabere de creație, participanți fiind copiii din parohiile care derulează proiectul.