Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Arad

Sărbătoarea Sfintei Treimi  este hramul catedralei arhiepiscopale din Arad. În cadrul Sfintei Liturghii oficiată aici, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Timotei a rostit un bogat cuvânt de învăţătură temeluit pe textele biblice ale Apostolului şi Evangheliei zilei, arătând că acestea ne orientează pentru viaţa noastră creştină. ,,Lumina trebuie să călăuzească faptele noastre pentru a risipi întunericul având  grijă la aproapele nostru care are nevoie de sprijin în toate împrejurările vieţii. Să avem purtare vrednică de Biserică pentru că suntem fiii ai Bisericii”. Adresându-se sutelor de credincioşi prezenţi, ÎPS Timotei a sintetizat prezenţa Persoanelor Sfintei Treimi în textele liturgice ale Bisericii. Astfel, Trisaghionul şi Cântarea serafimică sunt închinate lucrării Persoanelor Sfintei Treimi în lume: creaţia prin Tatăl, mântuirea prin Fiul şi sfinţirea şi desăvârşirea prin Duhul Sfânt. De asemenea şi în cadrul slujbei de sfinţire a unei biserici se spune: „Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o, Duhul Sfânt a sfinţit-o”, iar în cursul anului bisericesc, sărbătorile Botezului Domnului, Schimbării la Faţă, şi cea a Pogorârii Sfântului Duh sunt închinate Sfintei Treimi”, a spus ierarhul.

La timpul cuvenit diaconul Cosmin Călin Corâci a fost hirotonit întru preot pe seama Parohiei Odvoş, Protopopiatul Lipova.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, fiind şi aniversarea zilei de naştere a Chiriarhului,  P.C. Preot Simion Mladin a rostit  o rugăciune de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Î.P.S. Timotei şi a clerului şi credincioşilor Arhiepiscopiei Aradului. P.C. Părinte Gheorghe Gogan a adresat un cuvânt de felicitare Înaltpreasfinţiei Sale, în numele soborului slujitor şi al credincioşilor prezenţi.

În după-amiaza zilei Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Timotei a sfinţit monumentul ridicat în cinstea eroilor neamului în parohia Vladimirescu, protopopiatul Arad, iar la Catedrala veche din municipiul Arad, a participat la Vecernia festivă a absolvenţilor din acest an ai Facultăţii de Teologie ,, Ilarion V. Felea” din Arad, rostind, în ambele ocazii cuvânt de învăţătură şi zidire sufletească.