Ultimul clopoţel pentru promoţia 2012 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Arad

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Arad ziua de 1 iunie 2012 a fost una deosebită, corpul profesoral, elevii, părinţii, invitaţii şi absolvenţii promoţiei din acest an participând la evenimente legate de absolvirea liceului.

Astfel, ziua a început cu oficierea de către un sobor de preoţi profesori ai Seminarului arădean a unei slujbe de Te Deum de mulţumire în biserica Facultăţii de Teologie şi a Seminarului din Arad. Au participat profesorii, absolvenţii şi părinţii acestora, ceilalţi elevi seminarişti, invitaţi. S-au rostit ectenii speciale de mulţumire, dar şi de luminare a minţii absolvenţilor pentru examenele ce urmează. În încheiere PC părinte director prof. Pompiliu Gavra a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a amintit semnificaţia numărului 14, promoţia din acest an fiind cea de-a paisprezecea a Seminarului din Arad.

A urmat o oră festivă, în care dascălii clasei a XII-a, în frunte cu dirigintele lor, PC părinte arhid. prof. Paul-Tiberiu Ardelean, au rostit câte un cuvânt încheiere a celor patru ani de liceu, după care absolvenţii şi-au luat rămas bun de la colegii din clasele care rămân în şcoală, cântând în fiecare clasă imnul academicGaudeamus igitur.

Ziua s-a încheiat cu ceremonia emoţionantă a „Ultimului clopoţel”, în care a fost evidenţiat fiecare absolvent. Această festivitate a debutat cu Rugăciunea Domnească. Apoi absolvenţii au înmânat simbolic cheia elevilor clasei a XI-a, reprezentanta clasei a XII-a, şefa de promoţie, Carmen Lazăr, rostind un cuvânt de recunoştinţă pentru profesori şi părinţi, iar elevul Ovidiu Ionuţ Mîlcomete din partea clasei a XI-a mulţumind şi încurajând colegii mai mari pentru încercările care îi aşteaptă.

Ceremonia, condusă de către părintele prof. Codin Şimonca-Opriţa, a continuat cu alocuţiunile invitaţilor: domnul deputat Ciprian Luca (licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad); domnul insp. Viorel Binchiciu, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad; PC părinte conf. univ. dr. Lucian Farcaşiu, reprezentând Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad; domnul prof. univ. Regis Roman, din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care a şi premiat trei dintre absolvenţii Seminarului. Corul Seminarului arădean, condus de arhid. prof. Tiberiu Ardelean, a interpretat două lucrări muzicale, ceremonia încheindu-se cu un cuvânt de încurajare rostit de către PC părinte Pompiliu Gavra, directorul Seminarului.