Prăznuirea Sfântului Maxim Mărturisitorul, ocrotitorul Paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad

Luni, 13 august 2012, Paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, şi-a prăznuit hramul de vară,  prilejuit de sărbătoarea Aducerii moaştelor Cuviosului Maxim Mărturisitorul. Sfântul Maxim, alături de Sf. M. Mc. Mina, sunt ocrotitorii duhovniceşti ai locaşului de cult din incinta aşezământului teologic arădean.

Prăznuirea Cuviosului Maxim a început duminică seara, prin săvârşirea Vecerniei cu Litie, continuând a doua zi, prin săvârşirea slujbei Utreniei şi a Dumnezeieştii Liturghii, la care slujit Întâistătătorul Eparhiei arădene, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu alături de părinţii profesori şi alţi preoţi, foşti absolvenţi ai facultăţii.

 

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa, a subliniat că în anul acesta se împlinesc 1350 de ani de la săvârşirea pământească a Cuviosului Maxim și a arătat, în contextul vieții și învățăturii sfântului, importanța supunerii voinței creștinului voinței lui Dumnezeu, mai ales în răstimp de post și de rugăciune, prin călăuzirea dreaptă a gândurilor și simțămintelor. Referindu-se la perioada liturgică a Postului Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a arătat, că „dacă nu avem o gândire precisă, curată şi înălţătoare despre Maica Domnului, nu putem spune că cinstim Persoana Mântuitorului, Dumnezeu – Om în totalitate, cu adevărat”, ca Dumnezeu desăvârşit şi Om desăvârşit.

La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Părintele lect.dr.Ştefan Negreanu a adresat un cuvânt de mulţumire Întâistătătorului, pentru dragostea şi bunăvoinţa pe care o arată de fiecare dată Paraclisului Facultăţii, studenţilor şi credincioşilor care vin să se roage aici.

Ultima actualizare (Vineri, 17 August 2012 23:08)