Maslu de obşte în Filia Bruznic, Parohia Zăbalţ

Urmând îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a sâvârşi mai des Taina Sf. Maslu în anul 2012- anul omagial al Sf. Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, toate parohiile Protopopiatului Lipova au săvârşit în acest an până acum cel puţin o dată Maslul de obşte.

Duminica trecută, 14 octombrie 2012 Parohia Dorgoş şi-a sărbătorit hramul Sfintei Cuvioase Paraschiva, ocazie cu care s-a oficiat Taina Sf. Maslu la biserica parohială din Dorgoş.

În această duminică, 21 octombrie 2012 în Filia Bruznic, Parohia Zăbalţ s-a oficiat Taina Sf. Maslu la biserica cea nouă a cărei piatră de temelie a fost pusă în 2010 şi care în doi ani de la începerea lucrărilor a fost zidită şi acoperită urmând a se tencui pereţii interiori şi exteriori. Alături de Pr. Paroh Ungurean Cristian a slujit şi un sobor de preoţi : Pr. Jidoi Ioan –Radna, Pr. Ungur Daniel –Dorgoş, Pr. Balint Cosmin –Bătuţa, Pr. Blidaru Aurel –Ţela, Pr. Farcaş Teodor –Zăbrani, Pr. Cora Gheorghe –Milova şi Pr. Dehelean Gheorghe –Lipova Băi.

Părintele Ioan Jidoi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care plecând de la pericopa evanghelică a duminicii a arătat importanţa pe care o dă Mântuitorul celor bolnavi trupeşte şi sufleteşte. A făcut mai apoi legătura cu Taina Maslului, evidenţiind faptul că fiecare  credincios prin Tainele administrate de Sf. Biserică are posibilitatea de a se întâlni cu Hristos şi de a-şi dobândi, asemeni demonizatului din ţinutul Gherghesenilor,  sănătatea trupească şi sufletească.

La final Pr. Paroh a mulţumit soborului şi credincioşilor care au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la Sfânta Taină, ziua încheindu-se cu o agapă frăţească.

Duminica viitoare, 28 octombrie 2012, Parohiille Milova şi Zăbrani, Protopopiatul Lipova, vor săvârşi Maslu de obşte în bisericile parohiale.