SĂRBĂTOARE DE SUFLET LA CAPORAL ALEXA

Duminică, 11 noiembrie, preotul și credincioșii parohiei Caporal Alexa, Protopopiatul Arad, au sărbătorit cea de-a 221 aniversare de la construirea bisericii din sat, care poartă hramul de curând sărbătoriților sfinți arhangheli Mihail și Gavriil. În ziua hramului, credincioșii au venit cu mic cu mare la Sfânta Liturghie, urmată de un Te-Deum de multumire. În după amiaza zilei s-au reîntâlnit la biserică unde au primit vindecare prin Sfânta Taină a Maslului. La slujbă au participat șapte preoți și un diacon, soborul avându- l în frunte pe Prea Onoratul Părinte Teodor Faur, Consilier economic la Centrul eparhial care a trimis mesajul de purtare de grijă al Înalt Preasfințitului Timotei, arhiepiscopul Aradului. Răspunsurile liturgice au fost date de corala „Sfinții Arhangheli” a parohiei, condusă de dirijorul prof. Grecu Pavel, care s-au pregătit special pentru acest eveniment.

La slujbă au participat și oficialitățile orașului Sântana de care aparține satul. După Sfântul Maslu, distinșii oaspeți s-au întâlnit la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Ioan Rusul” unde au fost prezentate disertații pe tema hramului și agapa frățească.

De la ora 18, la Căminul Cultural din localitate a avut loc cea de-a patra ediție a programului cultural- pastoral „Sărbătoarea Îngerilor” ținută cu ocazia hramului Bisericii. În deschidere corul de copii a parohiei, condus de preotul paroh au susținut un program religios format din 14 cântece împletite cu rugăciuni rostite de cei mai mici dintre enoriași. La finalul programului, preotul paroh a adus cuvinte de mulțumire tuturor pentru prezență și a mulțumit celor care au contribuit la desfășurarea programului de hram. Programul de hram a continuat cu partea folclorică, tradițională. Pe scenă au urcat două Ansambluri cunoscute și îndrăgite: ”Spicul” de la Olari și ”Cununița” de la Sântana, care i-au încântat pe cei prezenți. Invitați speciali să cânte au fost: Giorgiana Lipovan, Grupul Ineuanii, Tinu Vereșezan și Ovidiu Homorodean.

La sfârșit, părintele paroh a înmânat diplome de participare și trofeul hramului, tuturor celor ce s-au urcat pe scenă. Programul s-a terminat în aplauzele tuturor celor prezenți în Căminul Cultural, cu gândul la ediția a cincea de anul viitor.