Bucurii duhovniceşti ale postului Nasterii Domnului, în parohia Baia

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul „Înălţarea Domnului” din filia Slatina de Mureş, parohia Baia, protopopiatul Lipova de către un ales sobor de preoţi format din pr. Suba Laurenţiu de la parohia Căprioara, pr. Ardeuan Florin de la parohia Roşia Nouă, pr. Neicu Alexandru de la parohia Lupeşti, pr. Corâci Cosmin de la parohia Odvoş şi pr. paroh Moţ Raul, fiind înconjuraţi de un număr mare de credincioşi din parohie cât şi din parohiile învecinate. La final Pr. Suba Laurenţiu a rostit un frumos cuvânt de învăţătură evidenţiind faptul că Maslul este Taina în care prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea cu untdelemn sfinţit se împărtăşeşte creştinilor bolnavi harul vindecării de boli sufleteşti şi trupeşti, precum şi iertarea păcatelor.

Cu acest prilej, respectând îndemnurile puse la inima clerului şi poporului dreptcredincios, în prima Duminică a postului pregătitor al praznicului Naşterii Domnului, prin Pastorala semnată de Preafericitul Părinte Daniel, împreună cu toţi Ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în parohia Baia şi în filia Slatina de Mureş s-a organizat o colectă de îmbrăcăminte, alimente şi medicamente pentru persoanele aflate în dificultate, bolnavi şi vârstnici, care au fost împărţite celor aflaţi în nevoie la finalul slujbei.

La finalul slujbei, toti cei prezenţi au fost încântaţi de glasurile tinere ale grupului vocal de fete al parohiei, înfiinţat în acest an şi condus de către doamna preoteasă Moţ Ioana, care au interpretat câteva colinde tradiţionale româneşti.

Preotul paroh, a mulţumit tuturor credincioşilor care s-au implicat în mod real ca evenimentele din această perioadă de sărbătoare să fie o reuşită spre slava lui Dumnezeu şi spre mântuirea credincioşilor.