Cerc pastoral la Sâmbăteni, Protopopiatul Lipova

Credincioşii Parohiei Ortodoxe Române Sâmbăteni, Protopopiatul Lipova, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului au avut parte în Duminica a XXXI-a după Rusalii de momente de bucurie şi mângâiere. Cercul misionar-pastoral Radna, coordonat, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de Preotul  Ioan Jidoi, s-a întrunit în biserica purtând hramul ,,Sf. Ierarh Nicolae”, unde soborul de preoţi a  săvârşit Sfânta Taină a Maslui de obşte, răspunsurile la strană fiind date de tineri teologi, aceştia interpretând şi un buchet de colinde cu care au încântat auditoriul.

Părintele Crinel Onea, Protopopul Lipovei, a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a scos în evidenţă importanţa Tainei Maslui pentru vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti. ,,Fiecare participant la Sfântul Maslu aflat sub epitrahilul preoţilor, aduce cu el necazurile şi neputinţele lui la Hristos, Samarineanul milostiv de care vorbeşte prima evanghelie a acestei Taine” a consemnat Părintele Protopop.

La final Părintele paroh Ioan Braiţ a mulţumit celor care au răspuns invitaţiei la această sărbătoare, seara încheindu- se cu o agapă frăţească la casa parohială.