Hram la Parohia Pecica II

Credincioşii parohiei Pecica II, protopopiatul Arad, în frunte cu preotul lor paroh, Mircea Popa au început, în urmă cu un an construirea unei biserici parohiale pusă sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. În ziua prăznuirii hramului, la demisolul noului edificiu, Înalt Preasfinţitul Timotei în fruntea unui numeros sobor de preoţi, mulţi dintre aceştia fii ai parohiei sau având soţii, fiice ale locului, a săvârşit Vecernia şi slujba de hram în cadrul căreia s-au rostit, fiind în ajunul sărbătorii noastre naţionale,  ectenii speciale şi  rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate peste poporul român. În prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, a unui mare număr de credincioşi, Înalt Preasfinţitul Timotei a rostit un părintesc cuvânt de învăţătură despre înscrierea obiectivelor bisericeşti realizate în România, puse sub patronajul spiritual al ierarhilor sărbătoriţi, într-o istorie ce porneşte din vremea Sfinţilor Apostoli, apreciată unanim ca şi contribuţie la unitatea poporului roman în cadrul unităţii europene şi mondiale, factor de civilizaţie şi progres.

Chiriarhul a felicitat pe toţi ctitorii bisericii pentru dărnicia faţă de locaşul în construcţie şi a scos în evidenţă însemnătatea faptului că acum, pentru prima dată, Statul Român recunoaşte ziua pomenirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, ca sărbătoare  oficială. A transmis tuturora doriri de bine şi alese împliniri, cu prilejul Sărbătorii Naţionale.

Preotul paroh a mulţimit Înaltului Ierarh pentru bunăvoinţa de a răspunde invitaţiei, dorindu-I, cu prilejul împlinirii celor 28 de ani, la 2 decembrie 2012, în fruntea eparhiei Aradului.

O agapă frăţească oferită de naşii hramului a încheiat sărbătoarea parohiei Pecica II.