“Colindăm colind străbun” la a doua ediţie

Duminica 23.12.2012, cu puţin înaintea marelui Praznic al Naşterii Domnului, în Biserica Pogorârea Sfântului Duh din filia Hodiş, protopopiatul Ineu, a avut loc ediţia a II-a a festivalului de colinde „Colindăm colind străbun”, desfăşurat, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în cadrul unui parteneriat ce implică şapte parohii din cuprinsul celor două protopopiate Ineu şi Sebiş. Festivalul de colinde a fost precedat de slujba Vecerniei.

În deschiderea acestui festival, preotul paroh Marian – Florin Oarcea, a rostit un scurt cuvânt de învăţătură referitor la pregătirea spirituală a creştinului pentru marele Praznic al Naşterii Domnului. Totodată a adresat un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenţi, care au răspuns cu bucurie invitaţiei.

Grupuri de tineri colindători au adus vestea cea bună a Naşterii Mântuitorului, prin colindul sfânt şi bun, în sufletele celor prezenţi, sub atentă oblăduire a preoţilor parohi şi a profesorilor. Au participat grupuri de colindători pregătiţi de: Pr. Cristian – Flavius Ardelean şi Prof. Lăcrămioara Ardelean din Parohia Ineu II, Pr. Marius – Ioan Leucuţa şi Prof. Amalia Leucuţa din Parohia Sălăjeni, Pr. Rus Mercea Cătălin din Parohia Prăjeşti, Pr. Dan – Viorel Albiş din Parohia Susani, Pr. Romică Confideratu din Parohia Igneşti, Pr. Valentin Herbei din Parohia Buhani, Pr. Marian – Florin Oarcea din Parohia Iercoşeni, filia Hodiş, la care s-a adăugat un grup de colindători de la Şcoala Gimnazială Bârsa, conduşi de doamna Profesoara de Religie, Mariana Toda.

La final preotul paroh a ţinut să mulţumească tuturor tinerilor cât şi celor ce s-au ocupat de formarea lor spirituală, de osteneala depusă şi pentru bucuria adusă prin buchetele de colinde intonate. Toate grupurile de colindători participante, ca răsplată a ostenelii lor, au primit diplome şi daruri din partea organizatorilor acestui festival.