Cerc misionar în parohia Bonţeşti

Preoţii din cadrul Cercului pastoral-misionar Gurahonţ, Protopopiatul Sebiş din Arhiepiscopia Aradului, coordonaţi, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către Preotul Crăciun Dorel Moţ s-au întrunit în ziua de 27 ianuarie 2013, în biserica purtând hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din parohia Bonţeşti.

Tema întrunirii a fost dedicată consacrării anului 2013 ca An omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

În debutul acestei întrunirii s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului săvârşită de către soborul preoţilor participanţi, la care au participat credincioşi din parohia Bonţeşti şi din parohiile învecinate. Lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei referatului „Creştinismul în Imperiul Roman înainte de Edictul de la Mediolan” susţinut de preotul Zbârcea Vasile de la parohia Pescari. În partea a doua a întâlnirii au fost discutate probleme pastoral-misionare, legate de anumite obiceiuri şi tradiţii din zonă. Deasemeni a fost alcătuit calendarul cercurilor pastorale pentru lunile care vor urma, în acest sens propunerile venind din partea preoţilor. La consfătuirea preoţilor din acest Cerc pastoral participă în mod frecvent şienoriaşi din parohia gazdă, cântăreţi bisericdeşti şi doamnele preotese.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Andrei Dârbaş a mulţumit tuturor pentru participare şi pentru bucuria duhovnicească oferită credincioşilor parohiei.