CONCURSUL NAŢIONAL ,,PĂRINTELE DUMITRU STĂNILOAE” ETAPA EPARHIALĂ, ARAD

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte dr.TIMOTEI SEVICIU, în data de 23 ianuarie 2013, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad s-a desfăşurat, etapa eparhială pentru Seminariile teologice a Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”. Comisia de concurs a fost compusă din ÎPS arhiepiscop Timotei, ca președinte, Preot prof. Codin Șimonca- Oprița și Preot prof univ. Dr. Ioan Tulcan, membri.

Cei cincisprezece elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, participanţi la concurs au avut de redactat un eseu despre perioada de activitate de la Sibiu a părintelui Dumitru Stăniloae (profesor şi rector la ,,Academia Andreiană”, redactor la ,,Telegraful  Român”).

Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit elevilor seminarişti, participanţi la concurs, despre importanţa organizării acestui eveniment, motivându-i să se apropie de  viaţa şi opera părintelui Stăniloae. Acesta a  constituit un bun prilej pentru elevii seminarişti să înţeleagă importanţa slujirii preoţeşti pe toate palierele sale: intelectual, pastoral-misionar şi duhovnicesc.

Câştigătorii fazei eparhiale la secţiunea ,,Seminarii teologice” sunt următorii elevi: locul I -Mîlcomete Ovidiu-Ionuţ (clasa a XII-a), locul II -Cioară Darius-Lucian (clasa a XI-a) şi locul III – Muţ Ştefan-Ioan (clasa a X-a), iar la etapa mitropolitană se califică elevul situat pe locul I. Această etapă  va avea loc în perioada februarie-martie, iar cei mai buni elevi şi studenţi vor participa la etapa naţională, care va avea loc la Patriarhia Română, în preajma sărbătorii „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.