Manifestări comemorative în municipiul Arad dedicate Unirii Principatelor

Împlinirea, la 24 ianuarie, a  154 de ani de  la Unirea Principatelor, a fost marcată și în municipiul de pe Mureș de manifestări comemorative la care Arhiepiscopia Aradului a fost reprezentată prin Întâistătătorul său. Astfel, în dimineața zilei, pe platoul din fața Palatului Administrativ s- a desfășurat ceremonialul militar și religios la care au participat oficialități civile și reprezentanți ai armatei, cetățeni din municipiu. Înalt Preasfințitul Timotei, în fruntea unui sobor de preoți a oficiat slujba de Te- Deum și a rostit o alocuțiune în care a subliniat importanța istorică a evenimentului comemorat.

În seara zilei, în Aula Magna a Facultății de Teologie ,,Ilarion V. Felea” din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu”  din Arad, în prezența Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei, a elevilor și profesorilor, a unui numeros public, s-a desfășurat programul cultural- spiritual al elevilor Seminarului Teologic Ortodox din Arad, dedicat comemorării în aceste zile a unor evenimente majore : Unirea Principatelor, sărbătorirea poetului Mihai Eminescu și sărbătoarea hramului școlilor teologice, praznicul Sfinților Trei Ierarhi.

Serbarea elevilor seminariști a cuprins recitaluri de poezie și evocări istorice, intonarea unor piese corale din repertoriul religios și laic. Chiriarhul a subliniat importanța momentelor și personalităților evocate, transmițând felicitări elevilor seminariști și cadrelor didactice organizatoare și arhierească binecuvântare.