MAMA, FIINŢA CEA MAI DRAGĂ

Vineri, 8 MARTIE, Parohia Chişineu-Criş II a fost gazda unui eveniment deosebit. În cadrul parteneriatului Şcoală- Biserică, asigurat de către profesorii de Religie de la Liceul Teoretic,,Mihai Veliciu’’ din oraşul Chişineu Criş, Cosmin Lipovan şi Florin Pavel  aici s-a desfăşurat proiectul educaţional ,,Mama- fiinţa cea mai dragă”. În biserica parohială purtând hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, după rugăciunile începătoare, rostite de preotul paroh, Cantemir Lipovan, grupul folcloric ,,Floricica” al clasei a-II-a A, coordonat de învăţătoarea Doina Urzică şi profesoara Janina Moţ, a prezentat un impresionant moment artistic, având ca obiectiv cinstirea femeii mamă, bunică, soră, colegă, prin cântece şi poezie. În prezenţa părinţilor, în special a mămicilor, dar şi a unui mare număr de enoriaşi din parohie şi din parohia învecinată, Chişineu Criş I, micii artişti s-au întrecut în a crea momente de mare încărcătură emoţională, puternic trăite de auditor, în ochii multora mijind lacrimi de emoţie.

În cadrul programului un moment deosebit de emoţionant a fost oferit de profesorul de Religie, Florin Pavel care a interpretat, cu multă caldură în glas, cântecul ,,Rugăciunea mamei”, impresionând auditoriul.

Programul cultural- spiritual s-a încheiat în aceeaşi notă emoţională, micii elevi oferind flori şi câte o felicitare mamelor prezente, precum şi celorlalţi participanţi.