OLIMPIADA DE RELIGIE ÎN ARHIEPISCOPIA ARADULUI

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în această perioadă se desfăşoară în întreaga ţară etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În cadrul Arhiepiscopiei Aradului, această activitate s-a desfăşurat sâmbătă, la Seminarul Teologic Ortodox, cu participarea unui număr de 200 de elevi din 15 centre ale judeţului Arad. Elevii au fost însoţiţi de către profesorii de Religie care i-au pregătit, iar comisia, formată din cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal a alăcuit subiectele corespunzătoare pentru fiecare clasă în conformitate cu programa şcolară.

Pentru a evidenţia importanţa pe care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române o acordă acestei manifestări, expresie a preocupărilor elevilor din şcoli pentru ora de Religie, la debutul acestei importante competiţii a fost prezent Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a acordat elevilor participanţi arhierească binecuvântare şi i-a încurajat spre a obţine rezultate cât mai bune. De asemenea Înalt Preasfinţia Sa le-a vorbit despre evenimentul central al anului 2013 în Patriarhia Română- omagierea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la 1700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano şi a arătat importanţa pe care o are legătura dintre Biserică şi Şcoală.

Chiriarhul a exprimat cuvinte de apreciere la adresa cadrelor didactice care predau Religia în şcolile din cadrul eparhiei, subliniind importanţa misiunii acestora şi calităţii actului educaţional pe care îl realizează, într-un context în care minorităţi agresive s-au lansat într-o campanie puternic mediatizată, pentru eliminarea religiei din învăţământul public. În final  Arhiepiscopul Aradului a urat concurenţilor şi dascălilor acestora succes deplin şi obţinerea unor rezultate care să facă cinste eparhiei arădene şi Bisericii noastre.

Pentru elaborarea lucrărilor concurenţii au avut la dispoziţie 3 ore. În după amiaza aceleiaşi zile s-a procedat la corectarea lucrărilor. După anunţarea rezultatelor şi încheierea termenului formulării eventualelor contestaţii, concurenţii care au obţinut locul 1 la etapa judeţeană, se vor califica la cea naţională care va avea loc în municipiul Cluj-Napoca, în perioada  1-5 aprilie.