Pentru Viaţă

În cadrul proiectului „Alege Viaţa”, Asociaţia Filantropia  a Arhiepiscopiei Aradului a derulat de sărbătoarea Bunei Vestiri, o campanie de informare şi de susţinere pentru viață  la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Traian Vuia” din municipiul Arad .

S-a accentuat faptul că avortul reprezintă un fenomen social îngrijorător, atât la noi în ţară, cât şi în alte ţări. Efectul acestuia se resimte în primul rând prin rata scăzută a natalităţii, fapt consemnat şi de recentul recensământ al populaţiei. România este o ţară cu o rată deosebit de mare a avorturilor, de aproximativ 75% din numărul total de sarcini, ocupând din acest punct de vedere, primul loc în Europa. În ultimii 10 ani s-au înregistrat peste 11 milioane de avorturi, aproape jumătate făcute de femei tinere, până în 30 de ani – referindu- ne doar de întreruperile de sarcină declarate, raportate de către spitalele de stat.

Principala cauză invocată că generează această situaţie este criza economică, lipsa posibilităţilor materiale pentru creşterea unui copil etc. Cu toate acestea, avortul nu poate rămâne o soluţie pentru femeile aflate în criza emoţională datorită sarcinii nedorite, date fiind numeroasele sale efecte secundare atât în plan fizic, psiho-individual, şi social.

„Scopul declarat al proiectului „Alege Viața” este promovarea valorilor vieţii şi ale familiei, cu dorinţa de a preveni avortul în conformitate cu principiile creştin ortodoxe, considerând că fiecare persoană născută sau nenăscută are dreptul la viaţă”, afirmă coordonatorul proiectului, prof. Carmen Crişan.

În cadrul campaniei derulate la Maternitatea din Arad, profesoara Carmen Crişan, asistentul social Ştefan Capriş şi preotul Gabriel Vladu, au distribuit Biblii, iconiţe, pliante și afişe care promovează dreptul la viață al copilului nenăscut, purtând totodată convorbiri folositoare cu tinerele mame şi cu cele aflate în situaţii dificile.