ALĂTURI DE SEMENII TĂI

În cadrul activităților cu caracter filantropic inițiate de către Sectorul Social , Asociația Filantropia,  a Arhiepiscopiei Aradului, a inițiat și lansat o Campanie umanitară de strângere de alimente  ”ALĂTURI DE SEMENII MEI”, care se va derula în municipiul Arad, în perioada 14 – 28 aprilie 2013.

Campania de strângere de alimente a luat naștere din dorința de a ajuta familiile nevoiașe din parohiile municipiului Arad.

În perioada 14.04.2013- 28.04.2013 credincioșii arădeni sunt invitați la dărnicie prin donare de pachete alimentare neperisabile sau tichete de masă, care vor fi transformate ulterior în alimente. Astfel, în fiecare parohie se va amenaja un punct de colectare a alimentelor. În acelaşi timp, vor fi identificate acele persoane sau familii care sunt în dificultate, urmând ca pachetele să fie distribuite acestora în Săptămâna  Mare.

Coordonatoarea proiectului, profesoara  Carmen Crişan, este convinsă că proiectul va avea success, ținând seama de dărnicia credincioșilor arădeni și de sentimentele de solidaritate ale acestora cu persoanele și familiile defavorizate, virtuți sensibilizate în această perioadă a Postului Mare prin slujbele bisericești și îndemnurile la dărnicie, transmise de către fiecare preot.