VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PAROHIA CINTEI

În Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paşti, Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat o vizită pastorală în parohia Cintei, protopopiatul Arad, la invitaţia Preotului paroh, dr. Nicu Breda şi a enoriaşilor. Vizita chiriarhală este una devenită tradiţională în parohie, de mai mulţi ani, desfăşurându-se aici, în această perioadă a anului, cu binecuvântarea IPS Timotei,  activităţi pastoral- misionare, la care participă mai mulţi slujitori ai Bisericii.

În biserica parohială, purtând hramul ,,Înălţarea Domnului”, Înalt Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, în prezenţa unui mare număr de credincioşi. Cuvântul de învăţătură rostit, sub titlul de ,,Urcuş spiritual”, înmănunchează virtuţile din punct de vedere creştin, în frunte cu cele teologice şi cardinale care sunt amintite de citirile zilei (Evrei 6, Efeseni 5, Marcu 9, Matei 4) prin prisma scării  Sfântului Ioan Scărarul, din Duminica a IV-a a Postului Mare, arătând că adevărata lor practicare înlesneşte pregătirea credinciosului spre câştigarea valorilor veşnice.

,,În lupta cu păcatul este potrivit a reflecta şi la libertatea creştină, mai ales în legătură cu anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena care, prin Edictul de libertate religioasă din anul 313, au asigurat cadrul de formare a personalităţii morale. O pagină de Filocalie, la vremea Postului, spre reînnoire  duhovnicească privind sfântul Duminicii şi-a propus să deschidă şi săptămâna duhovnicească din parohia Cintei”, a arătat ÎPS Arhiepiscop Timotei.

În încheierea vizitei pastorale, preotul paroh, în numele întregii comunităţi, a mulţumit Ierarhului pentru că şi în acest an a găsit răgaz să poposească în parohie, împărtăşind celor prezenţi învăţătură de folos şi arhierească binecuvântare.