Taina Sfântului Maslu pentru vârstnicii arădeni şi slujba Canonului Mare în Catedrala arhiepiscopală

În curgerea zilelor anului pentru cei 160 beneficiari ai serviciilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Arad, miercurea săptămânii a V-a din Postul Mare rămâne ca fiind una aparte prin popasul arhieresc de care s-au bucurat.  Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, alături de sobor cu diacon şi preoţi – protopop al Aradului şi cei cu slujire misionar-caritativă din municipiu – au săvârşit Taina Sfântului Maslu pentru toţi credincioşii aşezământului amintit. Durerea, suferinţa sau singurătatea au fost risipite în ceasurile de rugăciune, aplecarea arhiereului şi a preoţilor la căpătâiul fiecăruia aducând balsamul mângâierii, nădejdii, dragostei şi părtăşiei cu fraţii nostri.

La finalul slujbei, Chiriarhul a adresat cuvânt de binecuvântare şi îmbărbătare, celor care sunt îngrijiţi în acest aşezământ, de mulţumire şi apreciere conducerii instituţiei şi personalului angajat pentru grija faţă de asistaţi, cu dorirea sănătăţii trupeşti şi sufleteşti dobândite prin milostivirea lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor şi al trupurilor.

 

Vizita arhierească în aşezământul de ocrotire şi asistenţă arădean s-a încheiat după dăruirea iconiţelor şi fructelor pentru asistaţi, ca un semn al rugăciunii cu şi în folos obştesc şi a grijii permanente faţă de ei.

În după amiaza zilei, Înalt Preasfinţitul Timotei a oficiat slujba Canonului Mare la catedrala arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din municipiul Arad, în prezenţa  unui număr mare de credincioşi.