Bucurie duhovnicească pentru elevii Şcolii Gimnaziale din Grăniceri

Parohia Gărăniceri din Protopopiatul Arad a îmbrăcat haine de sărbătoare la pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, al cărui hram îl poartă. Anul acesta bucuria sărbătoririi hramului bisericii parohiale din Grăniceri a fost sporită prin participarea tuturor elevilor Şcolii Gimnaziale Grăniceri şi a preşcolarilor din comună. Părintele paroh Aurel Faur, după săvârşirea Sfintei Liturghii, a amintit despre viaţa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prezentându-l ca model de urmat în această perioadă de post, model de credinţă şi de asumare a Crucii. Pe colina bisericii credincioşii parohieni au oferit copiilor sărmăluţe de post şi conzonaci, spre bucuria tuturor.

În acest loc de ţară unde parcă istoria şi tradiţiile au rămas neatinse, parteneriatul dintre Biserică şi Şcoală este unul foarte strâns, astfel că după împărtăşirea tuturor elevilor în cadrul săptamânii „Să şti mai multe să fii mai bun”, acum, aceştia  au umplut până la refuz sfântul lăcaş sub îndrumarea  profesorilor Paul Krizner, Amalia Ardeuan, Doiniţa Vujdeu, Tatiana Epure, Felicia Mihuţ şi Gheorge Brad. Aceste parteneriate şi colaborări  Biserică- Şcoală vor continua şi pe viitor.

Prima atestare documentară a unui locaş de cult la Grăniceri datează de la jumătatea secolului al XVIII-lea, o biserică de lemn cu hramul Sfântul Mucenic Gheorghe, constuită pe Movila cu cruce, un loc mai înalt din vatra veche a satului; mai târziu spre sfârşitul acestui secol se construieşte o biserică din piatră, pe fundaţia celei vechi, iar în anul 1911 a fost construită actuala biserică, de o frumuseţe arhitecturală deosebită, care se află în curs de restaurare.