ITINERAR ARHIERESC LA DUMINICA MIRONOSIŢELOR

Înalt Preasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat, în Duminica Mironosiţelor, o vizită pastorală în Parohia Şagu, Protopopiatul Arad, la invitaţia Preotului paroh Dorin Ştefan şi a parohienilor. În cadrul Sfintei Liturghii săvârşită în biserica parohială cu hramul „Intrarea Mântuitorului în Ierusalim”, Chiriarhul a împărtăşit credincioşilor prezenţi un părintesc cuvânt de învăţătură în contextul pericopelor biblice ( Faptele Apostolilor 6 şi Marcu 15, 16 ) şi al Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Duminica  Femeilor Mironosiţe, cuvânt de preţuire şi binecuvântare a tuturor femeilor creştine- promotoare ale vieţii şi demnităţii umane. Cuvântul ierarhului a subliniat mărturia mironosiţelor despre Învierea Mântuitorului şi modelul lor de viaţă creştină, urmat de către Sfânta Împărăteasă Elena, cât şi de mame, soţii şi fiice credincioase, rămase în istoria lumii şi a Bisericii.

În după-amiaza zilei, în Catedrala Veche a Aradului, în prezenţa corpului profesoral,  a absolvenților  promoției 2013 a Seminarului Teologic Ortodox din Arad, a părinților și a altor credincioși,  ÎnaltpreasfințitulTimotei a participat la slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-au adus rugăciuni de mulțumire pentru împlinirea unui ciclu din viața elevilor seminarişti.

În  cuvântul adresat elevilor absolvenţi ai clasei a XII-a, ÎPS Timotei a făcut referire la omagierea Sfinţilor Împăraţi  şi a Părintelui Dumitru Stăniloae, în cursul acestui an, cu însemnătatea încununării unei slujiri a lui Dumnezeu şi a oamenilor. Arătând că încheierea studiilor seminariale în acest an omagial pune o pecete promiţătoare pe strădania promoţiei de acum, ierarhul a adresat cuvinte de felicitare  elevilor şi profesorilor, prin care i-a responsabilizat pe fiecare deopotrivă.

În  încheiere, Părintele director al Seminarului Teologic arădean, prof. Pompiliu Gavra, a mulţumit Înalt Preasfinţitului Timotei pentru participare şi pentru permanenta grijă purtată acestei instituţii de teologie ortodoxă.