Mănăstirea ,,Sfântul Simeon Stâlpnicul” situată în cartierului arădean Arad- Gai este des vizitată de către Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, această vatră monahală fiind odinioară şi reşedinţă de vară a ierarhilor străvechii eparhii arădene. Biserică nouă a mănăstirii, târnosită de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, poartă hramurile: „Veşmântul Maicii Domnului”, „Brâul Maicii Domnului” şi „Acoperământul Maicii Domnului”, care se prăznuiesc la 2 iulie, 31 august şi 1 octombrie.
Sfântă Liturghie arhierească
Evlavia obştii monahale şi a pelerinilor pentru Maica Domnului, a cărei icoană făcătoare de minuni se află în biserica veche, a adunat la sfânta mănăstire şi în acest an, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, din Săptămâna Luminată, sute de credincioşi din Municipiul Arad şi din împrejurimi. Răspunzând invitaţiei soborului maicilor, în frunte cu stareţa stavroforă Magdalena Borteş şi Preacuviosul Protosinghel Cleopa Jurj, duhovnicul mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Timotei a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica mare, purtătoare a celor trei hramuri amintite.
Izvorul Tămăduirii şi Maica Luminii
În cuvântul de învăţătură rostit, sub titlul ,,Săptămâna Luminată şi ziua cea neînserată a împărăţiei cereşti”, Înaltpreasfinţia Sa prezentat istoria sărbătorii, şi minunile săvârşite la Izvorul Tămăduirii, arătând că Preacurata a făcut multe minuni şi vindecări în decursul veacurilor, la multe izvoare, la noi şi în alte părţi ale lumii şi a evidenţiat mijlocirea spre măntuirea noastră a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ca Maică a Luminii şi izvor al tămăduirii.Tâlcuind pericopele biblice ale zilei Părintele Arhiepiscop a arătat că izvorul tuturor darurilor este Hristos Domnul. Biserica vindecă în numele lui Iisus Hristos, mijlocirea Maicii Domnului având un rol deosebit, la care creştinii recurg mereu. De aceea şi vindecarea se poate realize numai în numele lui Iisus, după cum ne încredinţează şi cântarea pascală: ,, Veniţi să bem băutură nouă, nu din piatră stearpă, făcută cu minuni, ci din izvorul nestricăciunii, cel izvorât din mormântul lui Hristos, întru care ne întărim.” (Peasna a III-a. Canonul Învierii).
Slujbă de sfinţire a apei
Ca în fiecare an, potrivit rânduielii sărbătorii, după încheierea Sfintei Liturhii, în faţa bisericii mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a oficiat slujba sfinţirii apei, Agheasma Mică, împreună cu soborul slujitor, în prezenţa tuturor credincioşilor. La finalul slujbei credincioşii prezenţi au consumat din apa sfinţită, alţii luând şi acasă spre a stropi locuinţa, grădina, sau spre a o folosi, cu evlavie, în diferite împrejurări.