HRAMUL SCHITULUI MONEASA

La sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Înaltpreasfinţitul  Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat o vizită pastorală pe Valea Deznei, la schitul monahal din staţiunea balneoclimaterică Moneasa, Protopopiatul Sebiş, care şi-a sărbătorit hramul şi în parohia Dezna.

Înconjurat de soborul preoţilor slujitori, în prezenţa unui mare număr de pelerini, în mare parte veniţi în staţiune pentru odihnă şi tratament, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a oficiat Sfânta Liturghie în schitul ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Moneasa. Schitul a luat fiinţă în anul 2009, la iniţiativa şi cu purtarea de grijă a chiriarhului, aşezământul monahal având şi misiunea de a asigura asistenţă religioasă  şi locaş de reculegere credincioşilor ortodocşi care vizitează  cunoscuta staţiune de la poalele Munţilor Codru Moma, pe tot parcursul anului.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, sub titlul ,,Apostolat”, Arhiepiscopul Aradului a evidenţiat însemnătatea apostolatului şi apostolilor în transmiterea, păstrarea şi intensificarea credinţei creştine, în mod special a celor prăznuiţi,  Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. În sens general apostolatul defineşte misiunea pe care au primit-o Sfinţii Apostoli şi urmaşii acestora, de a răspândi în lume Evanghelia primită de la Hristos Domnul, dar, în sens restrâns acesta înseamnă şi misiunea pe care o are fiecare creştin de a-L urma, a arătat  Înaltpreasfinţia Sa.

În după-amiaza zilei chiriarhul a poposit la parohia Dezna şi a vizitat noua biserică parohială, în construcţie, dând îndrumări preotului paroh în vederea impulsionării ritmului de edificare a sfântului locaş.