Tabără creștină la Schitul „Veșmântul Maicii Domnului” Tămand Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, sub îndrumarea Sectorului social al Sfintei Arhiepiscopii coordonat de către Părintele consilier Mircea Constantin Bupte și cu sprijinul Asociației Filantropia Arad, în perioada 5 august – 13 septembrie 2013, la Schitul „Veșmântul Maicii Domnului” Tămand, în Protopopiatul Ineu, se vor desfășura tabere creștine social-caritative pentru copii.

Activitatea are ca scop cunoaşterea și însuşirea de către participanţi a valorilor credinţei ortodoxe printr-o altfel de abordare care va da posibilitatea copiilor să-şi exprime liber sentimentele şi curiozităţile specifice vârstei.

Primii beneficiari care s-au bucurat de această tabără gratuită în zilele 5- 9 august au fost 18 copii din parohia Moțiori, Protopopiatul Ineu, conduși de Preotul Paroh Ciprian Petru Sălăvăstru. Preotul  Moise Nica, Protopopul Ineului și  monahia Andreea Netrepeiu, stareța schitului, împreună cu ostenitorii, s-au îngrijit în permanență de toate cele necesare. Asistența medicală pe toată perioada a fost asigurată de doamna asistent medical Cornelia Henț din Arad.

Activitățile religios-educative au fost coordonate de Părintele Ciprian Sălăvăstru împreună cu doamna Ramona Ghițulescu, profesoară de religie din Ploiești. Sub atenta noastră supraveghere copiii au făcut diferite jocuri de cunoaștere, educative și cu caracter religios-moral, precum și activități de relaxare.

Din programul fiecărei zile nu au lipsit rugăciunile. Astfel, copiii au participat activ la rânduiala liturgică a Schitului, dând răspunsurile stranei. De asemenea copiii s-au îngrijit și de curățirea spirituală, primind Sfintele Taine ale Spovedaniei și a Împărtășaniei. Pe parcursul săptămânii copiii s-au îndeletnicit cu confecționarea de icoane litografiate, acestea fiind sfințite în ultima zi și luate ca binecuvântare pentru casele și familiile din care provin. Un moment emoționant pentru copii a fost participarea la focul de tabără, în jurul căruia copiii au cântat pricesne, cântece patriotice și tradiționale românești.

Participanții au plecat cu dorința de a mai reveni în acest loc feeric și binecuvântat de Dumnezeu. La întoarcere au  poposit în biserica monument istoric „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” Ineu, din anul 1867, unde Pr. Paroh Cristian Ardelean le-a prezentat locașul de cult din punct de vedere istoric dar și duhovnicesc.