Activităţi sociale în Parohia Ortodoxă Şoimoş

În Duminica a 28-a după Rusalii, a „Sfinţilor strămoşi”, în biserica Parohiei Ortodoxe din Şoimoş, cu hramul „Buna Vestire” şi ocrotită de Sfinţii mărturisitori transilvăneni Visarion, Oprea şi Sofronie, unitatea și bunătatea strămoşilor şoimoşenilor au revenit pentru câteva clipe în sfânta biserică, prin dărnicia şi credinţa enoriaşilor, și sprijinul Consiliului Parohial şi al Comitetului Parohial.

La inițiativa și cu purtarea de grijă a preotului Jivănescu Vasile, parohul bisericii, a fost pregătită o masă pentru 30 de copii nevoiaşi din parohie. Copiii au vestit Naşterea lui Iisus prin colinde, iar ca răsplată au simţit dragostea şi grija semenilor din comunitate. Bucatele au fost pregătite de doamna preoteasă şi femei din Comitetul Parohial, fiind binecuvântate prin cuvânt şi dragoste de P.C. pr. Onea Crinel, protopopul Lipovei.

Astfel „Casa Stăpânului” s-a umplut, strămoşii stând laolaltă cu noi în binecuvântarea lui Hristos. Bucuria copiilor a fost întregită şi de darurile pe care credincioşii le-au oferit la sfârşitul mesei.

În după amiaza aceleaşi zile preotul paroh împreună cu părintele protopop au cercetat un credincios infirm Filipaş Pavel. Acestuia, pe lângă asistenţa morală și religioasă de care beneficiază mereu, i-a mai fost adus încă un cuvânt de întărire spirituală, însoțit de un pachet constând din alimente de bază din partea Parohiei Şoimoş.